Staj ve mezuniyet sonrası istihdam

Yat Kaptanlığı Programı'ndan mezun olan ve "Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği" hükümlerine göre dil sınavı ile staj şartını yerine getiren öğrenciler, TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Yat Kaptanı (499 GT)" sınavına girmeye hak kazanmaktadırlar.

Mezunlarımız denizcilik ve yatçılık ile alakalı her türlü mesleki ve teknik donanıma haiz olurlar.

Öğrenci veya mezunlarımız Yat Kaptanlığı yeterliği sınavına girebilmek için ilgili bakanlıkça zorunlu tutulan 3 aylık deniz stajlarını da istenen şartları sağlayan yatlarda yapmalıdırlar.
Stajlar için detaylar «Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği» ile belirlenmiştir.

Mezunlarımız, tüm ticari ve özel yatlarda, yatlara hizmet veren acenta, firma vs. kuruluşlarda, marina işletmelerinde, teknik servislerde, yat tersaneleri ve bunlar gibi kuruluşlarda çeşitli görevlerde iş bulabilmektedirler.

Mezunlarımız, idarenin yaptığı yat kaptanlığı sınavına girmeden, doğrudan «Gemici» yeterliğini almaya hak kazanmaktadırlar.