Ulaştırma Hizmetleri Bölümü
Ulaştırma Hizmetleri Bölümü altında, Yat Kaptanlığı Programı yer almaktadır.
Yat Kaptanlığı Programı:
Program; yat kaptanının sahip olduğu, yatı sevk, idare ve yatta turizm faaliyetlerini yürütme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Programın amacı; yat kaptanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmektir.
Yat Kaptanlığı eğitimi, YÖK kriterleri ve Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesi doğrultusunda hazırlanmış olan müfredat kapsamındaki derslere göre verilmektedir.
Yat Kaptanlığı Programı TYT puan türü ile öğrenci almaktadır, kontenjanı 30 kişidir.
Yat Kaptanlığı Programı'ndan mezun olan ve "Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği" hükümlerine göre dil sınavı şartını yerine getiren öğrenciler, TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Yat Kaptanı (499 GT)" sınavına girmeye hak kazanmaktadırlar.
Yüksekokulumuzda aldıkları eğitim ile öğrenciler aşağıdaki STCW belgelerini alırlar.
- Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Eğitimi
 - İleri Yangınla Mücadele Eğitimi
- İlkyardım Eğitimi
- Tıbbi Bakım Eğitimi